Jovanović: Šta se čeka sa izručenjem Mirjane Marković?

11 Jul 2017

"Premijerka da pita ruskog ambasadora o gostoprimstvu osobi za kojom je Srbija raspisala poternicu"

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je premijerku Srbije Anu Brnabić i ministra policije Nebojšu Stefanovića da odgovore šta se čeka sa zahtevom za izručenje Mirajne Marković, supruge bivšeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića.

Potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović zapitao je i kako je uopšte moguće da prijateljska zemlja pruža gostoprimstvo osobi za kojom je naša država raspisala Interpolovu poternicu.

“Ako je mimo uobičajenih protokola mogla da ruskom amabasadoru preda stenogram intervjua, premijerka Ana Branabić bi sledeći susret i sa njime i sa zvaničnicima Ruske Federacije mogla da iskoristi za to da isto tako mimo protokola zatraži objašnjenje o boravku Mirjane Marković u toj zemlji”, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi za javnost.

On je dodao da Mirjanu Marković čeka suđenje u Srbiji, ocenivši da bi njeno izručenje u mnogome pomoglo da se rasvetli politički pozadina ubistva novinara Slavka Ćuruvije.

“Po kom osnovu vladajuća garnitura u Ruskoj Federaciji četrnaest godina pruža gostoprimstvo osobi za kojom je u našoj zemlji raspisana poternica?”, zapitao je Jovanović.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!