Jovanović: Prekinuti agoniju dugačkih redova u Novom Sadu

11 Jan 2012

Brojevi za čekanje u redovima se navodno prodaju za dve do sedam hiljada dinara

Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović ponovo je danas apelovao na Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije da preduzme mere kako se više ne bi stvarale nesnosne gužve i redovi za izdavanje ličnih dokumenata pred šalterima policijskih stanica u Novom Sadu.

Jovanović je u saopštenju za javnost najoštrije osudio napad grupe mladića koji preprodaju brojeve za čekanje u redu za registraciju vozila i za dobijane nove saobraćajne dozvole.

Incident se dogodio juče ujutro, ispred zgrade novosadske Policijske uprave, kada je grupa mladića koja je preprodavala brojeve za registraciju vozila fizički napala građane koji nisu hteli da kupe brojeve od njih. Oni brojeve i mesto u redovima navodno prodaju za iznose od dve do sedam hiljada dinara.

Jovanović je podsetio policiju da je odgovorna za ostvarivanje bezbednosti i da je dužna da građanima omogući brzo i delotvorno ostvarivanje njihovih prava.
Zatražio je od MUP-a da konačno obezbedi dovoljan broj zaposlenih i dovoljan broj šaltera, kako bi se za Novosađane prekinula agonija čekanja u redovima.

Jovanović je podsetio i da je Grad Novi Sad tokom prethodne tri i po godine učinio veoma mnogo kako bi se rad novosadske policije poboljšao pa je, pored kupovine opreme i vozila, ustupljen i prostor za novu policijsku ispostavu u delu grada Novo naselje, gde je predviđena još jedna šalter-sala za izdavanje dokumenata.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!