Jovanović: Na temi Kosova da bude slomljena kičma srpskog nacionalizma

"Srbija je luđa danas nego pre pet ili deset godina po pitanju Kosova, Bosne i Hercegovine, Srebrenice ili Hrvatske"

09. sep 2018

Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je da na temi Kosova treba konačno da bude „slomljena kičma“ srpskog nacionalizma koji je uništio Srbiju, Srbe i sve oko nas.

„Neka izađe (Aleksandar) Vučić i neka kaže da će Srbija priznati kosovsku državu koja je definisana kao država građana koji u njoj žive, kao kosovsku državu u kojoj je obezbeđena eksteritorijalnost za srpske manastire, tradiciju i baštinu, kao Kosovo koje će sa Srbijom ostvariti nesmetan promet ljudi, robe, kapitala, usluga i imati otvorene granice. Za mene je to pobeda. Kosovo kakvo nikad nije bilo“, rekao je on.

U izjavi za sarajevsku televiziju Fejs (Face), Jovanović je o pregovorima koji se vode u Briselu rekao da se ne može dva puta izgubiti isto ali da su oni prilika da se Srbi sa Albancima dogovore i uspostave mir.

„Što se mene lično tiče, mislim da bi Srbija morala da bude prva zemlja koja bi se obratila kosovskim Albancima i kosovskim Srbima i iskazala spremnost da pomogne Kosovu da bude normalna država, da kroz takav odnos prema Kosovu, zapravo, i otvori prostor za sve one svoje interese koji su i danas prisutni i koji su legitimni“, dodao je Jovanović.

Lider LDP-a je dodao da ga brine što je Srbija „luđa“ danas nego pre pet ili deset godina po pitanju Kosova, Bosne i Hercegovine, Srebrenice ili Hrvatske.

(Beta, foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Šefica
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga