Josipović primio udruženja Hrvata iz Vojvodine

11 Jun 2012

Žigmanov: Za veće uvažavanje prisutnosti Hrvata kao autohtone manjine u Vojvodini i za njihovu dalju kulturnu afirmaciju

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović primio je danas delegaciju kulturnih udruženja Hrvata “Vladimir Nazor” iz Sombora i “Matija Gubec” iz Tavankuta, dobitnike Povelje za doprinos očuvanju hrvatske kulture i tradicije u Vojvodini.

Josipović je istakao da je briga za Hrvate izvan Hrvatske stalna obaveza državne politike, saopštila je pres služba hrvatskog predsednika.

On je izrazio uverenje da će, u duhu daljeg razvoja međudržavne saradnje sa Srbijom, nadležna hrvatska državna tela, uključujući diplomatsko-konzularna predstavništva, tom pitanju i dalje posvećivati potrebnu pažnju.

Direktor Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Tomislav Žigmanov ocenio je da je dodela povelja kulturnim udruženjima Hrvata iz Vojvodine iskaz brige Hrvatske za život i očuvanje nacionalnog identiteta vojvođanskih Hrvata.

Žigmanov je, kako se navodi u saopštenju, rekao da će to biti od velikog značaja za veće uvažavanje prisutnosti Hrvata kao autohtone manjine u Vojvodini i za njihovu dalju kulturnu afirmaciju.
(Beta)

Podelite ovu stranicu!