Još jedan protest sindikata zbog otpuštanja radnika Informatike

04 apr 2015

Neće odustati od protesta sve dok radnici ne budu vraćeni na posao

Predstavnici Saveza samostalnih sindikata Novog Sada organizovali su danas još jedan protest zbog otpuštanja 19 radnika Javnog komunalnog preduzeća Informatika i optužili stranku Treća Srbija, čiji kadrovi upravljaju tim preduzećem, da su radnike otpustili jer nisu želeli da postanu članovi te partije.

Sindikalci su nosili crvene kartone u rukama, pošto je protest organizovan pod nazivom “Dajte crveni karton”, kako bi se usprotivili politici stranačkog zapošljavanja u gradskim preduzećima.

Oni su poručili da neće odustati od protesta sve dok radnici ne budu vraćeni na posao.

Predstavnici sindikata su saopštili da je o otpuštanju 19 radnika Informatike obavešten i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, pošto je sa njim o tome razgovarao predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović.

Sindikalci su prolaznicima delili kafu u plastičnim čaša, na kojima je pisalo da kafa nije otrovana.

Sindikalci su novinarima kazali da su na taj način želeli da izraze i protest zbog navoda medija da je generalni sekretar stranke Treća Srbija Aleksandar Đurđev optužio konobara u Skupštini grada da mu je doneo otrovanu kafu.

Sindikalci su dodali da su na taj način želeli da izraze i solidarnost sa novinarkom Blica Anom Lalić, koju je Đurđev optužio da radi za “hrvatsku obaveštajnu službu” jer je pisala o tom slučaju sa “otrovanom kafom” i objavila svedočenje konobara.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!