Ješić: Začuđeni otporom prema obavezi da se ne sarađuje sa SNS

05 jan 2016

Pojedine partije napale DS više nego što su ikada napadale naprednjake

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Goran Ješić izjavio je danas da je uveren da osnov okupljanja opozicije mora biti jasno opredeljenje da neće biti nikakve saradnje sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i da poziv i dalje stoji otvoren svima koji na tako nešto žele da se obavežu.

„Nesaradnja sa SNS mora biti nešto oko čega ne sme biti kompromisa, jer Aleksandar Vučić već četiri godine pokazuje da ne ume da vodi Srbiju i da, umesto toga, ume samo da smanjuje plate i penzije, povećava poreze“, istakao je Ješić u pisanoj izjavi.

On je ocenio da vlast prebacuje svoju nesposobnost na građane koje svakodnevno ponižava, guši svaku kritičku misao i finansira parama iz budžeta svoje poslovne partnere.

Ješić je ukazao da su, zbog poziva DS da se u opozicioni blok okupe sve demokratske i proevropske snage koje žele da se javno obavežu da neće sarađivati sa SNS, pojedine partije napale DS više nego što su ikada napadale naprednjake.

„Bojan Pajtić je u svojim prvim izjavama nakon izbora za predsednika DS pozvao na takvo okupljanje, a začuđeni smo tolikim otporom prema stavu da obaveza da se ne sarađuje sa SNS bude javna, jasna i nedvosmislena“, konstatovao je Ješić.

(FoNet)

Podelite ovu stranicu!