Ješić: Pregovori dugi zbog neodlučnosti DS

18 Jun 2012

Ješić kaže da bi u novu vladu morali ući i URS i LDP, kao i da DS nije smeo da zaobilazi lidera URS-a

Predsednik Opštine Inđija Goran Ješić ocenio je da pregovori o novoj vladi Srbije traju predugo zbog neodlučnosti Demokratske stranke (DS), čiji je i on član.

Ješić je u intervjuu za današnji Dnevnik rekao da bi u novu vladu morali ući Ujedinjeni regioni Srbije (URS) i Liberalno demokratska partija (LDP), kao i da DS nije smeo da zaobilazi lidera URS-a Mlađana Dinkića na početku tih pregovora.

“Socijalistička partija Srbije (SPS) je bila solidan partner i zapravo je čekala našu odluku. Mislim da je ovde neodlučnost na strani DS i da je ta naša neodlučnost uticala na to da neke naše tradicionalne partnere guramo na drugu stranu, odnosno ka Srpskoj naprednoj stranci (SNS)”, kazao je Ješić.

Dodao je da ne misli samo na URS, već i na SPS, zbog čega su se i pojavile priče o mogućem zaokretu u pregovorima o vladi.

“Očekujem ipak da se ti nesporazumi okončaju ovih dana”, rekao je Ješić i ocenio da je URS neophodan kao partner u novoj vladi i da je za njega neprihvatljivo da demokratama SPS bude bliži partner od URS-a.

Govoreći o ulozi lidera URS Mlađana Dinkića Ješić je rekao da Srbija ne bi inkasirala 1,5 milijardi evra od prodaje Mobtela i da je neprimereno napadati čoveka koji je povukao najveći deo tog posla.

“Druga stvar je što su kasnije svi trošili te pare, po meni, često na neke glupe stvari. Stvarno mislim da Mlađan Dinkić mora biti u novoj vladi, uz LDP, i da se konačno krene u popravljanje sitaucije u zemlji, koja je katastrofana”, rekao je Ješić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!