Ješić: Milijardu dinara za kanale

27 sep 2012

Ideja je da se na taj način očisti 1.800 kilometara kanala u Vojvodini, koji su u poslednjih 20 godina zapušteni

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu otvorio je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za odvodnjavanje vredan 310 miliona dinara, a u taj posao će biti uloženo oko milijardu dinara, izjavio je danas resorni vojvođanski sekretar Goran Ješić.

Ješić je agencii Beta rekao za će, pored bespovratnih sredstava, zajedničkim ulaganjem sa Javnim vodoprivrednim preduzećem Vode Vojvodine i lokalnim samoupravama u ovaj projekat biti uloženo oko milijardu dinara.

„Cilj je da na ovaj način udružimo sredstva i tako ih utrostručimo i očistimo kanalsku rmežu, koja je zapuštena zbog neulaganja“, istakao je Ješić.

Prema njegovim rečima, ideja je da se na taj način očisti 1.800 kilometara kanala u Vojvodini.

Najavio je i ulaganje u regionalni hidrosistem za navodnjavanje, što će biti posao vredan 265 miliona dinara, zahvaljujući kojem će se navodnjavati oko 23.000 hektara zemljišta.

Ješić je rekao da će to omogućiti povećanje profita po hektaru za 25 do 40 odsto .

On je naveo da je Vlada Vojvodine donela odluku o preuzimanju 13 poljoprivrednih stanica u pokrajini u svoje ruke.

Najavio je i da će društvena vodoprivredna preduzeća, za koja je važio princip odlaganja privatizacije, biti transformisana, tako što će biti dokapitalizovana od strane AP Vojvodine.

„Posao ćemo započeti odmah po usvajanju rebalansa pokrajinskog budžeta, što znači da će do kraja prvog kvartala iduće godine sva ta preduzeća biti sasvim rekonstruisana“, objasnio je Ješić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!