Jerkov : Moguć dogovor o zajedničkom nastupu opozicije na beogradskim izborima

26 dec 2017

"Svi govorimo o zajedničkomo opozicionom bloku u koji bi ušle sve stranke i svi koji su bliski DS-u po stavovima"

Poslanica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov izjavila je danas da će o nastupu na beogradskim izborima organi stranke doneti odluku koja će biti u najboljem interesu građana, ističući da niko iz DS-a ne odbacuje mogućnost dogovora sa strankama koje su im bliske po stavovima.

„Gradski odbor DS, organi DS će doneti odluku koja će biti u interesu građana. Niko ne odbacuje i svi ističemo da želimo dogovor što većeg broja onih koji mogu da se dogovore oko bilo čega, a svakako da je tih dosta“, rekla je Aleksandra Jerkov za televiziju N1.

Na pitanje da li je DS definitivno donela odluku da će u Beogradu imati svog kandidata, ona je kazala da je doneta ta odluka, ali da je istovremeno rečeno da se i dalje razgovara sa drugima.

„Dragan Šutanovac je u nekoliko navrata rekao da DS neće stati iza nekog kao nekakva radna snaga, i tako dalje, što ne znači da neće biti nekakvog partnerstva. Organi stranke, pre svega beogradski, doneće odluku koja će biti u najboljem interesu građana“, kazala je ona.

Ona je kazala da svi u DS-u ističu da žele dogovor što većeg broja onih koji mogu da se dogovore i koji su po stavovima bliski DS-u.

„Svi govorimo o zajedničkomo opozicionom bloku u koji bi ušle sve stranke i svi koji su bliski DS-u po stavovima“, kazala je ona i dodala da Beograđani ne treba da žive ovako kako žive i da je obaveza DS da uradi sve što može da se stanje u gradu promeni.

Upitana šta misli o tome kakav je Dragan Đilas bio kao gradonačelnik, ona je kazala da je bio dobar gradonačelnik i da nisu bile lake okolnosti u kojima je vodio DS nakon što je Srpska napredna stranka došla na vlast.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!