Jerkov: Kap koja je prelila čašu

10 Sep 2012

Osamnaestogodišnjak ranjen u pucnjavi koja se desila na 20 metara od osnovne škole!?

Predsednica Skupštine grada Aleksandra Jerkov izjavila je večeras da je pucnjava u kojoj je ranjen jedan osamnaestogodišnjak u neposrednoj blizini Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ zapravo „kap koja je prelila čašu“ kada je u pitanju bezbednost Novosađana i za lošu bezbednosnu situaciju optužila ministra unutrašnjih poslova i premijera Ivicu Dačića.

Jerkov je obišla mesto zločina i nakon razgovora sa rukovodstvom škole i nastavnicima kazala agenciji Beta da se pucnjava dogodila u vreme četvrtog školskog časa, u neposrednoj blizini školskog igrališta, na kojem su u tom trenutku učenici trećeg razreda imali fizičko.

„Šta još treba da se desi pa da ministar unutrašnjih poslova izađe u susret onome što ga molimo već čet iri godine, a to je da Novom Sadu treba još najmanje 300 policajaca? Zar majke treba da strahuju za svoju decu da li će da se vrate iz škole, umesto da razmišljaju o tome šta deca uče“, upitala je Aleksandra Jerkov.

Poručila je da ako Beogradu i MUP-u nije stalo do bezbednosti Novosađana, onda neka daju nadležnosti glavnom gradu Vojvodine da sam može da brine o bezbednosti sopstvenih građana.

„Novi Sad može i mora da bude bezbedno mesto za život, novosadska deca to zaslužuju“, kazala je Jerkov.

Jedan osamnaestogodišnjak ranjen je danas oko 18 sati u pucnjavi u novosadskom naselju Liman, potvrđeno je agenciji Beta u policiji.

Lokalni mediji su naveli da je do okršaja došlo u neposrednoj blizini Osnovne škole “Žarko Zrenjanin“, kada je ispaljeno ukupno šest hitaca iz vatrenog oružja.

Nepoznata lica su iz automobila u pokretu otvorila vatru na nekoliko mladića koji su prolazili tim kvartom, javili su mediji pozivajući se na očevice, dok je u policiji rečeno da će detalji biti poznati nakon istrage.

Portparolka Kliničkog centra Vojvodine Jelena Jurišin kazala je da je stanje ranjenog mladića „stabilno“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!