Jeremić: Savez za Srbiju početkom septembra

"Postoji kontrateža koja ima kapacitet da uzdrma režim i dovede do promena"

01. avg 2018

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da će Savez za Srbiju biti formiran početkom septembra a da će prvi veliki izazov sa kojim će se suočiti biti Kosovo, jer se kako je rekao, naprednjačka vlast sprema da potpiše katastrofalan sporazum koji bi Prištini omogućio članstvo u UN.

Jeremić je kazao da je reč o političkom udruživanju na osnovu programa od 30 tačaka, čije je sprovođenje kako je ocenio, „neophodno da bi Srbija postala normalna demokratska država, uređena po evropskim standardima, a ne savez protiv Vučića niti savez za preuzimanje nečije fotelje“.

„Program je zajednički imenitelj oko kojeg smo se odlučili da objedinimo naše napore, ideje, resurse i ljude, i da posle šest godina naprednjačke vlasti pokažemo da postoji kontrateža koja ima kapacitet da uzdrma režim i dovede do promena„, rekao je Jeremić.

Predsednik Narodne stranke je izrazio nadu da će u Savez za Srbiju ući sve stranke i pokreti „prave opozicije“, i istakao da su dobrodošli svi koji se obavežu da neće sarađivati sa naprednjačkom vlašću na bilo kom nivou i da će poštovati program Saveza.

Upitan o stavu Saveza o članstvu Srbije u EU, Jeremić je odgovorio da to pitanje neće biti na dnevnom redu najmanje narednih deset godina i da će se o njemu najverovatnije izjašnjavati sledeća generacija političara.

„Mi se snažno zalažemo za uređenje Srbije po modelu modernih evropskih društava. Ali izjašnjavati se sada o članstvu Srbije u EU nije bitno drugačije od izjašnjavanja o tome da li bi Srbija trebalo da lansira satelit u vasionu, jer će i to pitanje jednom doći na dnevni red, a satelit je skup, pa bi trebalo odlučiti da li da se upuštamo u taj poduhvat ili ne“, rekao je Jeremić.

On je najavio da će večeras u Šapcu biti održan prvi razgovor osnivača Saveza za Srbiju sa građanima i da će tokom avgusta opozicioni blok održati tribine u više gradova Srbije.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Raspust
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga