JCI raspisao konkurs za izuzetne mlade osobe

08 apr 2015

Pravo učešća imaju kandidati starosti između 18 i 40 godina i imaju državljanstvo Srbije

Međunarodna komora mladih (Junior Chamber International, JCI) raspisala je danas konkurs “Deset izuzetnih mladih osoba u Srbiji”, čiji je cilj prepoznavanje i promovisanje uspešnih mladih ljudi u Srbiji.

Cilj konkursa je da se obezbedi medijski prostor izuzetnim pripadnicima društvene zajednice, koji svojim radom, idejama i dostignućima predstavljaju lidere u svom polju i inspirišu druge mlade ljude da budu posvećeni stvaranju boljeg društva.

Ove godine traže se kandidati u sledećim oblastima: unapređenje državne uprave i jačanje političkih i pravnih okvira, dostignuća u kulturi, doprinos poštovanju ljudskih prava, dece i mira u svetu, liderstvo u humanitarnom radu i volonterizmu, lična unapređenja i dostignuća

JCI je na međunarodnom nivou podržao mnoge poznate ličnosti kao što su Džon Kenedi, Henri Kisindžer, Nelson Rokefeler, Elvis Prisli, Vejn Grecki, Orson Vels.

Pravo učešća imaju kandidati starosti između 18 i 40 godina i imaju državljanstvo Srbije.

Konkurs je otvoren do 30. aprila 2015, a nacionalni pobednik iz svake kategorije će biti kandidat Srbije na svetskom samitu koji se ove godine održava u Kanazavi u Japanu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!