Janković u subotu u Zrenjaninu predstavlja Pismo za Vojvodinu

22 dec 2017

"Da li je Zrenjanin zaista mrtav grad?"

Dokument „Pismo za Vojvodinu“ Saše Jankovića – koji najavljuje politiku i strateške pravce delovanja Pokreta slobodnih građana (PSG) u Vojvodini biće predstavljen sutra u Zrenjaninu.

Kako je najavljeno, lider PSG Janković će taj dokument predstaviti na tribini „Zrenjanin i vojvođanske teme o kojima se ne priča“, koju organizuje lokalni pokret, a biće održana u 18 časova u Kulturnom centru u tom gradu.

Osim Jankovića, na tom skupu govoriće i Slavko Vukov, predstavnik Saveza udruženja poljoprivrednika Banata, Milan Vlajčić, osnivač PSG, filmski i književni kritičar, novinar i esejista, Željko Bodrožić, novinar i potpredsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), kao i Nebojša Milenković, predsednik Odbora za Vojvodinu Pokreta slobodnih građana i Janko Baljak, osnivač PSG, filmski i televizijski reditelj

Iz PSG Zrenjanin ukazuju da je to prva tribina o aktuelnoj gradskoj i političkoj situaciji u gradu Zrenjaninu i Vojvodini od aprila 2016. godine kada su održani poslednji lokalni izbori za Gradsku skupštinu.

„Da li je Zrenjanin zaista mrtav grad? Postoje li šanse da se naš grad uzdigne i krene putem održivog razvoja? Zašto se sumnjivim firmama i kompanijama rasprodaje banatska zemlja? Hoćemo li ikada piti čistu vodu? Ima li Zrenjanin u Skupštini grada opoziciju ili ‘opoziciju’? Da li je u Zrenjaninu potpuno iščezao kulturni život, samo su neka od pitanja na koja ćemo pokušati da pronađemo odgovore“, poručili su iz PSG Zrenjanin.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!