Janković: Sarađivaćemo sa Đilasom, ali nećemo u Savez za Srbiju

"Što Srbija više ide udesno i ka Istoku, moramo da je okrećemo ka Zapadu i ka građanskom"

20. sep 2018

Predsednik Građanskog bloka 381 i Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković izjavio je da sa Draganom Đilasom iz Saveza za Srbiju redovno razgovara, ali je dodao da taj blok neće ulaziti u Savez za Srbiju.

„Razgovaramo, ali ne o tome da uđemo u Savez. Razgovaramo o tome kako ćemo onog momenta kad stvorimo uslove za iole fer izbore smeniti Vučića i nakon toga, bez bilo kakvog oklevanja, formirati vlast i povesti Srbiju u određenom pravcu“, rekao je Janković za Televiziju N1.

Prema njegovim rečima, potpuno je jasno da će Građanski blok 381 i Savez za Srbiju morati da sarađuju jer, kako je kazao, nema iluziju da će samostalno uspeti da osvoje 51 odsto glasova.

„Ali to ne znači da smo jedno, to ne znači da imamo istu političku viziju i politički stav“, naglasio je Janković.

Dodao je da nova politika i moderna Srbija zahteva prostor i za neka nova lica.

„Nisu svi novi dobri, niti su svi stari loši, bože sačuvaj. Ali ono što smo imali ranije nije očigledno dovoljno da Srbija neopozivo krene jednim drugačijim putem i da se rešimo prošlosti. Na žalost, vratili smo se i to verzija 2, pojačana verzija loše prošlosti“, kazao je Janković.

On je rekao da je „bezočna laž“ priča da je od Vučića tražio premijersko mesto.

Poredeći današnji politički nastup sa onim iz predsedničke kampanje, Janković je rekao da je, zbog toga što se deset godina bavio poslom na kom je bilo zabranjeno da se bavi politikom, početak njegovog političkog delovanja „bio obeležen jednom rigidnošću stavova“.

„Danas nema mesta takvom mom stavu, a i što Srbija više ide udesno i ka Istoku, moramo da je okrećemo ka Zapadu i ka građanskom“, rekao je on.

(Autonomija/N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Dijalog
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga