Janković: Sabiranje u oslobodilačku kolonu

13 Jul 2017

"Neoradikalska vlast će morati još malo da se peče na neizvesnosti"

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković ocenio je da će svaki model, bilo jedna, dve ili više kolona opozicije koje se “sabiraju u jednu oslobodilačku pre ili posle izbora”, biti uspešan ako je iskren i principijelan.

“Suština je bitna i ljudi će je osetiti. Neoradikalska vlast će morati još malo da se peče na neizvesnosti, jer ovaj režim opstaje ne tako što nešto gradi, već tako što u začetku uništava sve što drugi pokušavaju da izgrade. U tome je jedino do sada bio uspešan”, konstatovao je Janković u autorskom tekstu za NIN.

Janković je istakao da su dva strateška cilja PSG što brža smena “nedemokratske, nepodnošljive vlasti, na čelu sa Aleksandrom Vučićem” i jačanje Pokreta radi uspešnog i trajnog ostvarenja njegovih Statutom zacrtanih vrednosti i ciljeva.

“Drugi cilj Pokret neće žrtvovati da bi se zadovoljio samo prvim. U čemu bi bila svrha smene Vučića ako to nije izgradnja i zaštita vrednosti koje njegova vlast gazi, a zbog kojih je Pokret i nastao”, naveo je Janković.

On je naglasio da PSG zbog toga nastavlja sa otvaranjem kancelarija širom Srbije, saradnjom sa drugim organizacijama koje su se pridružile Pokretu i učvršćivanjem svoje ideološke, programske i kadrovske osnove.

“Ne može niko očekivati od Pokreta da smenjuje Vučića da bi neko na vlast doveo stare d(r)ugove i ponavljao iste greške. Iskusni političari treba da nađu snage da pobede sebe i pomognu novoj političkoj generaciji da ispravi greške koje su oni napravili, ali ne smeju pomisliti da mogu i da treba sami da ih ispravljaju”, zaključio je Janković.

(FoNet)

Podelite ovu stranicu!