Janković: Podsetićemo građane 5. oktobra da je svaki režim moguće smeniti

28 Sep 2018

"Svakog petka u 17 časova postavljaćemo pitanja, a kada preuzmemo Srbiju onda ćemo ih rešavati"

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) i Građanskog bloka 381 Saša Janković ostavio je danas u Beogradu, ispred Predsedništva Srbije, spisak pitanja za predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a aktivisti Pokreta nosili su transparent “Ko je ubio Olivera Ivanovića”.

Na papiru koji je Janković ostavio u Pionirskom parku, pisalo je: “Politika ti je poražena, zašto ne odeš? Koliko tačno košta mesto ministra? Koliko korupcije košta život radnika? Koliko nas je manje ove godine? Zašto nisi smeo na sastanak u UN? Poraz je došao po tebe”.

Skup su obezbeđivale jake policijske snage, jer su se nedaleko istovremeno okupile pristalice lidera Srpske desnice Miše Vacića i predsednika Udruženja porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji Sime Spasića, koji su vređali Jankovića.

Pošto je ostavio papir s pitanjima za Vučića, Janković je pristalicama rekao da će se i dalje okupljati svakog petka kako bi postavljali pitanja, a da će 5. oktobra podsetiti građane da je svaki “režim” moguće smeniti i da treba da nađu novi datum u kojem će ponovo promeniti vlast.

“Svakog petka u 17 časova postavljaćemo pitanja, a kada preuzmemo Srbiju onda ćemo ih rešavati”, rekao je Janković i dodao da je cilj PSG-a i Građanskog bloka 381 da uspostave “normalan život građana”, sa platama i penzijama od kojih mogu da žive.

On je poručio da će se “Srbija probuditi”.

(Autonomija/Beta)

Podelite ovu stranicu!