- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Janković: Neobjašnjivo je što Vučić nije saslušan povodom ubistva Olivera Ivanovića

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković ocenio je da je neobjašnjivo što predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije pozvan da da iskaz o slučaju ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, piše list Danas u sutrašnjem izdanju.

Janković je za taj list kazao da je Vučić trebalo da bude pozvan od strane Tužilaštva za organizovani kriminal da da iskaz o osobama koje su ugrožavale bezbednost Ivanoviću.

„Međutim, u Srbiji nisu dominantni pravni razlozi“, rekao je Janković.

Janković je prošle sedmice, na zahtev Osnovnog tužilaštva koje istražuje ubistvo Ivanovića, dao iskaz u Tužilaštvu.

On je na konferenciji za medije naveo da je razlog njegovog saslušanja bio taj što je često komunicirao sa Ivanovićem i upozoravao ga da je u opasnosti.

Janković je tada naveo da je informacije o ugroženosti života Ivanovića dobio od samog lidera SDP-a, naročito posle razgovora Ivanovića s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„(Ivanović) je tokom tog sastanka naveo ko, gde i kako mu je pretio… Vučić ga je pitao da li planira saradnju sa Srpskom listom. Nakon što je Ivanović odgovorio da ne želi da sarađuje sa ljudima iz politike i kriminala, Vučić je 40 minuta (do kraja sastanka) ćutao“, rekao je Janković i dodao da je Ivanoviću tada rekao da je to „loš znak“, zbog kog je posumnjao da je Ivanoviću život ugrožen.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!