- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Janković: Aleksandar Vučić da objasni snimak izrežiranog upada ROSU

Predsednik Pokreta slobodnih gradana (PSG) Saša Janković pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da objasni snimak na kojem se vidi da obezbeđenje Marka Đurića zna da će pripadnici kosovske policije upasti na skup u Kosovskoj Mitrovici.

Janković je kazao da se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem se vidi kako pripadnici određenih službi u okruženju Marka Đurića znaju unapred da će pripadnici ROSU upasti na skup, jer kažu „stigli su“, pokazuju određeni znak rukom, nakon čega se prekida sastanak i kako je kazao, počinje predstava kosovske policije.

Da li je moguće da je Aleksandar Vučić žrtvovao bezbednost građana na Kosovu i Metohiji, posebno građana srpske nacionalnosti, stabilnost u regionu, zarad sopstvene političke promocije i osećanja bitnosti i toga da sedi u društvu Federike Mogerini“, upitao je Janković.

Odgovarajući na pitanje da li je moguće da je predstavnica Evropske Unije Federika Mogerini znala šta će se desiti u Kosovskoj Mitrovici, Janković je rekao da „mu ne pada na pamet da poveruje da je međunarodna zajednica upletena u takvo nešto“.

„Pitam se kako će proći Srbija, ako međunarodna zajednica shvati da se neko igra pozorišta da bi nastavio da dobija podršku za nelegitimnu vlast u Srbiji“, kazao je Janković novinarima u prostorijama PSG-a.

On je istakao da su incidentom u Kosovskoj Mitorivici poniženi građani Srbije i Srbija.

Upitan da li je privođenje režirano u dogovoru sa albanskom stranom, Janković je kazao da javnost u Srbiji zna da se Vučić sastao sa Hašimom Tačijem u Njujorku ali da i dalje nisu poznati detalji tog razgovora.

On je dodao da će Vučić odgovarati jer je došao na vlast da bi rešio pitanje Kosova, koje ni posle šest godina nije rešio.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!