Jakovljev: Važno da Vojvodina ubira porez

10 Apr 2015

I učešće u porezima koje do sada nije imala prilike da ubira

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini Vojvodine Dušan Jakovljev izjavio je da je duboko uveren da će Zakon o finansiranju Vojvodine napokon biti donet.

On je u izjavi za RTV istakao da se nada da će on sadržati i poresku upravu Vojvodine. “I, što je naročito važno, učešće u porezima koje do sada Vojvodina nije imala prilike da ubira, a to su indirektni porezi, PDV i akcize”, dodao je Jakovljev.

Funkcioner LSV je, komentarišući sve češće izjave opozicionih stranaka da će pokrajinski izbori biti krajem ove godine, rekao da očekuje izlazak na birališta na proleće sledeće godine.

“Njima odgovara što u Vojvodini nisu na vlasti, a bože moj, posao opozicije je da pokušava da stalno priča biće izbora, biće izbora i na taj način vrši pritisak. Po mom dubokom uverenju između dva uskrsa dogodine, a to znači negde između marta i maja, ako se ja dobro sećam, a to znači – redovni izbori u Vojvodini”, naveo je šef poslaničke grupe LSV u vojvođanskom parlamentu.

Jakovljev je novinarima rekao i da su posledice neusvajanja Zakona o finansiranju milijardu i po evra, za koliko je Vojvodina uskraćena nedonošenjem zakona i proizvoljnim tumačenjem pripadajućih sedam odsto iz republičkog budžeta.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!