Izložba Mirka Ilića u Novom Sadu

23 okt 2011

Izložba jednog od najpoznatijih svetskih dizajnera Mirka Ilića biće održana od 25. oktobra do 15. novembra u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

Izložba jednog od najpoznatijih svetskih dizajnera Mirka Ilića biće održana od 25. oktobra do 15. novembra u Novom Sadu, saopštila je produkcija Hamer (Hammer Production) iz Novog Sada.

Izložba nosi naziv „Mirnodopski radovi” i održaće se u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine. Sutra uveče biće organizovana žurka dobrodošlice u klubu Fabrika Studentskog kulturnog centra Novi Sad, u čast Mirka Ilića.

Mirko Ilić je rođen 1956. u Bijeljini. Karijeru je počeo 1975. kao autor stripova u zagrebačkoj grupi Novi kvadrat, a tada počinje da objavljuje i ilustracije u Studentskom listu, Poletu, Pitanjima, Startu i Danasu.

Posle samo nedelju dana od dolaska u Njujork 1986, počinje da radi naslovnu stranu magazina Tajm (Time), a posle toga je radio i kao art direktor Njujork tajmsa (The New York Times).

Ilić živi u Njujorku, gde je vlasnik korporacije koja nosi njegovo ime, u okviru koje ima studio za grafički dizajn, 3-D i kompjutersku grafiku i filmske špice.

Među njegovim klijentima su, pored ostalih, Vašington post (The Washington Post), Vol strit džurnal (The Wall Street Yournal), Soni mjuzik (Sony Music), Najk (Nike), Vorner bros (Warner Broš).

Ilićevi radovi deo su stalnih postavki u muzejima. Predaje dizajn i ilustraciju postdiplomcima na Kuper junion (Cooper Union) i Skul ov vižuel arts (Sćool of Visual Arts) u Njujorku.

Kritičari njegove radove opisuju kao društveno odgovorne, politički angažovane, koji pritom govore jezikom koji razume ceo svet.

Organizator izložbe su produkcija Hamer i Muzej savremene umetnosti Vojvodine.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!