Izložba Gustav Klimt, Preteča moderne od srede u Novom Sadu

Ove godine obeležava se 100 godina od smrti austrijskog slikara Gustava Klimta

10. sep 2018

Izložba “Gustav Klimt. Preteča moderne” biće otvorena u sredu, 12. septembra u Izložbenom paviljonu Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, saopšteno je danas sa Novosadskog univerziteta.

Ove godine obeležava se 100 godina od smrti austrijskog slikara Gustava Klimta, a tim povodom Austrijski kulturni forum iz Beograda pripremio je navedenu putujuću izložbu.

Izložba će biti postavljena u periodu od 12. do 24. septembra, a svečano otvaranje biće održano u sredu u 12 sati i govoriće direktor Austrijskog kulturnog foruma Johanes Iršik (Johannes Irschik) i rektor Univerziteta u Novom Sadu Dušan Nikolić.

Istoga dana s početkom u 18 sati, u Galeriji Matice srpske biće održana projekcija filma o Gustavu Klimtu koji je pripremio Austrijski kulturni forum iz Beograda.

Izložba se sastoji od 15 foreks panela sa tekstom na srpskom jeziku i brojnim reprodukcijama i dokumentarnim fotografijama. Uz izložbu je obezbeđen i katalog na srpskom jeziku.

Organizaciju izložbe Austrijskog kulturnog foruma podržala je kompanija „Frikom“ koja će za posetioce prilikom svečanog otvaranja izložbe i u naredna dva dana organizovati degustaciju novog porodičnog sladoleda koji je inspirisan Klimtovom slikom „Poljubac“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Raspust
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga