Isključena šovinistička popisivačica

06 okt 2011

Popisna komisija isključila iz tima popisivačicu koja je vređala Janju Beč-Nojman

Popisna komisija u Pančevu isključila je danas iz tima popisivača ženu prijavljenu zbog vređanja jednog građanina tokom popisa.

„Povodom incidenata u domu Janje Beč-Nojman, 3. i 4. oktobra 2011. Popisna komisija je donela odluku da se izvrši zamena popisivača na kojeg se odnosila pritužba iz daljeg obavljanja poslova popisa“, navodi se u saopštenju koje je potpisala predsednica Popisne komisije u Pančevu Vesna Martinović.

Odluka o zameni tog popisivača predstavlja, kako je navedeno, jasan stav Popisne komisije da isključi svaku sumnju u kvalitet popisa i da pokaže da neće tolerisati nikakve nepravilnosti u vezi sa popisom stanovništva.

Popisna komisija apeluje na građane da za vreme trajanja Popisa sarađuju sa popisivačima, kao i da sve nepravilnosti prijave Popisnoj komisiji.

Sociološkinja Janja Beč-Nojman prijavila je popisnoj komisiji da ju je popisivačica u Pančevu vređala zbog njenih prezimena, kao i zbog nemačkog dvojnog državljanstva.

Beč-Nojmanova je agenciji Beta ispričala da se popisivačica „čudila“ njenim prezimenima i činjenici da ima i srpsko i nemačko državljanstvo i da je bila udata za Nemca. Dodala je da joj je popisivačica nakon tih podataka kazala: „Ne mogu da vas gledam!“, nakon čega joj je Beč-Nojmanova kazala da napusti kuću i prijavila slučaj Popisnoj komisiji.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!