Ipak bez smena kadrova URS-a u Novom Sadu

11 jan 2012

Inicijativa je stopirana "po direktivi" koja je stigla iz Beograda?

Vanredna sednica Skupštine grada Novog Sada protekla je danas bez smena kadrova Ujedinjenih regiona Srbije (URS), koje su ranije najavljivali mediji.

Mediji su tvrdili da je najbrojnija odbornička grupa, „Za evropski Novi Sad’, zatražila vanredno zasedanje Skupštine grada, kako bi sa funkcija u gradskim javnim i komunalnim preduzećima, kao i u Gradskom veću smenili kadrove URS-a.

Zahtev je navodno bio upućen nakon što odbornici URS-a nisu želeli da glasaju za gradski budžet za 2012. godinu. Lokalni mediji su naveli da je inicijativa stopirana „po direktivi“ koja je stigla iz Beograda.

Šefica odborničke grupe URS-a i bivša radikalska gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković kazala je danas novinarima da je cela priča „proizvod medijske spekulacije”.

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke i aktuelni gradonačelnik Igor Pavličić rekao je da su svi nesporazumi sa URS-om izglađeni, nakon njegovog razgovora sa Gradskog odbora G17 plus Daliborom Novakovićem.

Prema njegovim rečima, današnja sednica, na kojoj su članovi URS glasali za sve predloge vladajuće koalicije, najbolji je pokazatelj da su nesporazumi izglađeni.

Predsednik Skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović iz Lige socijaldemokrata Vojvodine rekao je da nije čuo da se spremaju smene kadrovima URS-a, ali je ocenio da bi ta stranka trebalo da snosi posledice jer nije podržala gradski budžet.

Skupština grada je danas usvojila nekoliko uobičajenih odluka o radu gradskih preduzeća, a opozicioni odbornici su zamerili vladajućoj većini na, kako su ocenili, potpuno neopravdanom zakazivanju vanredne sednice.

Lokalni Radio 021 tvrdi da je došao u posed dokumenta za saziv današnje sednice gradskog parlamenta, iz koga se jasno vidi da je smena kadrova URS-a bila planirana.

Naredna sednica Skupštine Novog Sada biće svecana, povodom 1. februara, Dana Novog Sada.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!