Inovatori iz Novog Sada predstavljaju Srbiju u Kopenhagenu

29 Oct 2015

Weather Point 2.0 primenjiv je u poljoprivredi i građevinskom sektoru

Inovatori iz Novog Sada Miloš Aćimović i Vladimir Torbica predstavljaće Srbiju na takmičenju najboljih inovativnih rešenja “Kreativni biznis kup” (Creative business cup) koje će biti održano u novembru u Kopenhagenu.

Oni će predstaviti svoj patent – uređaj za mobilne telefone koji pokazuje vremensku prognozu u neposrednom okruženju “Weather Point 2.0”, a primenjiv je u poljoprivredi i građevinskom sektoru ali je koristan i za kampere, planinare i sve one koji se baƒve sportovima u prirodi.

Aćimović i Torbica kazali su da sve dosadašnje faze razvoja proizvoda realizovane najvećim delom u Novom Sadu, te da je plan da se buduća proizvodnja odvija u Vojvodini i da se na njenoj izradi zaposle mladi domaći stručnjaci iz različitih oblasti.

Pokrajinska vlada pomogla je učešće ovih inovatora u Kopenhagenu, a sa njima je razgovarao i predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić, koji je naglasio da ta institucija godinama podržava razvoj nauke i inovacija, jer je to “put koji omogućava prosperitet društva”.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!