Ne da(vi)mo Beograd: Paralelne strukture bezbednosti prate, zastrašuju i režiraju incidente

11 dec 2017

"Zašto je Zaštitnika građana zatvorio slučaj o nepravilnostima u radu policije"

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd kritikovala je danas Zaštitnika građana jer je, kako tvrdi, zatvorio „slučaj o nepravilnostima u radu policije“ koja je dopustila da pripadnici stranačkih struktura, tokom protesta u junu 2016. ugrožavaju bezbednost aktivistkinje Ksenije Radovanović.

Na dan protesta, 25. juna 2016. „više nepoznatih osoba je snimalo aktiviste Inicijative Ne da(vi)mo Beograd, a dve osobe su pokušale da Kseniju Radovanović izdvoje sa protesta i odvedu do automobila, predstavljajući se kao policijski službenici“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je kasnije potvrđeno da ta osoba nije pripadnik policije i da je o svemu nastala „i službena beleška policajca u postupanju“ a što je i opisano i u izveštaju Zaštitnika građana.

„U kasnijem toku tog slučaja ni Tužilaštvo ni Sektor unutrašnje kontrole MUP-a nisu pristupili utvrđivanju odgovornosti vrha policije za taj događaj“, navodi se u saopštenju organizacije koja je navela da upozorava na prisustvo „paralelnih struktura bezbednosti čija je uloga da prate, snimaju, zastrašuju, izazivaju i režiraju incidente„.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!