Inicijativa Ne damo niški aerodrom: Ukida se linija sa najvećim brojem putnika

"Od Vlade zahtevamo da pod hitno prekinu sve negativne radnje, aerodrom otet od lokalne samouprave"

27. sep 2018

Inicijativa „Ne damo niški aerodom“ je povodom ukidanja avio linije Niš-Malme danas od niškog aerodroma zatražila da obavesti javnost o uzrocima gašenja te linije na kojoj leti mađarski „Viz er“, a koja ima najveći broj putnika.

„Od Vlade Republike Srbije i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zahtevamo da pod hitno prekinu sve negativne radnje u odnosu na niški aerodrom, predstave planove razvoja aerodroma i iznos sredstava koji je predviđen u budžetu Srbije za ovu i narednu godinu, a koji je obećan prilikom otimanja aerodroma od lokalne samouprave„, navedeno je u saopštenju.

„Viz er“ juče je i zvanično potvrdio da od 7. januara naredne godine ukida letove Niš-Malme.

U „Viz eru“ su kazali da će putnicima pogođenim ukidanjem linije ponuditi neku alternativnu liniju, celokupan povraćaj cene karte ili povraćaj od 120 odsto u vidu kredita za rezervacije karata.

„Kao što je uobičajena praksa u vaduhopolovnoj industriji, ‘Viz er’ stalno prati učinak svojih avio-linija kako bi najpopularnije destinacije bile dostupne po najnižim cenama karata. Blagovremeno ćemo objaviti sve novosti vezane za moguće nove linije“, istakli su u „Viz eru“.

Linija Niš-Malme uspostavljena je sredinom 2015. godine i godišnje je na njoj letelo oko 32.000 putnika.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Šefica
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga