Inicijativa mladih sutra uveče organizuje protest zbog veličanja ratnih zločinaca

31 okt 2018

“Vaša pištaljka vas čeka u četvrtak, zato dođite da zviždimo zajedno i da glasno kažemo ‘Uvek pištaljka, nikad više puška!’”

Inicijativa mladih za ljudska prava (Inicijativa) pozvala je danas građane na “protestno zviždanje” protiv državne podrške ratnim zločincima, huškanja na nove ratove i represije nad aktivistima za ljudska prava, koje će se održati sutra u 19 sati na platou između zgrade Predsedništva Srbije i Starog dvora u Beogradu.

“Povod za protest jeste kontinuirana kampanja promocije ratnih zločinaca i najave novih ratova, koja je oživela publikovanjem knjiga (generala) Nebojše Pavkovića i Vladimira Lazarevića od strane Ministarstva odbrane. Takođe, ratni zločinac Veselin Šljivančanin nas poziva sa naslovnih strana i sa TV ekrana u rat, dok u istom danu mirovni aktivisti bivaju osuđeni zato što su izrazili protest zviždajući protiv osuđenog ratnog zločinca. Zbog toga, naš izbor je uvek pištaljka, nikad više puška”, navela je Inicijativa u saopštenju za javnost.

“Vaša pištaljka vas čeka u četvrtak, zato dođite da zviždimo zajedno i da glasno kažemo ‘Uvek pištaljka, nikad više puška!’”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!