Inicijativa Mame su zakon traži sastanak sa premijerkom

"Da li ministri svojim izjavama žele da stvore jaz među majkama i budućim majkama"

28. sep 2018

Inicijativa ”Mame su zakon” danas je uputila zahtev ministrima Zoranu Đorđeviću, Slavici Đukić Dejanović, Siniši Malom i predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić za održavanje sastanka na kojem bi im predstavnici inicijative predstavili Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, koji je u skupštinsku proceduru 25. septembra ispred te inicijative predala republička poslanica Pokreta centra Tatjana Macura.

“Pismo je upućeno sa namerom da se otvoreno razgovara o lošim efektima primene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom koji je stupio na snagu 1. jula ove godine, a koji je ekonomski pogodio jednu grupu žena koje su se ostvarile kao majke, a nažalost pogodiće i mnoge koje će se tek ostvariti”, navela je Inicijativa “Mame su zakon” u saopštenju za javnost.

Dodali su da ih zabrinjava što se u javnosti ovih dana ministar Đorđević i ministarka Đukić Dejanović osvrću samo na jedan od desetak naznačenih problema.

“Iskreno se nadamo da su slučajno izabrali problem koji se tiče određivanja visine maksimalne isplate nadoknada i da po sredi nije stvaranje jaza među majkama i budućim majkama na koje se odredbe ovog zakona odnose”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Raspust
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga