Info centar za azil: Izbeglice spavaju na otvorenom u Beogradu

21 jan 2016

Info centar za azil apelovao je danas na nadležne službe da se izbeglicama koji se nalaze u Beogradu i koje imaju isteklu tranzitnu policijsku potvrdu, kao i onima bez potvrde, omogući da spavaju u centrima za azil

Info centar za azil apelovao je danas na nadležne službe da se izbeglicama koji se nalaze u Beogradu i koje imaju isteklu tranzitnu policijsku potvrdu, kao i onima bez potvrde, omogući da spavaju u centrima za azil.

„Svesni smo da, po zakonu, oni nemaju prava na smeštaj, ali se bojimo da će se neko, ako se ovako nastavi, smrznuti i umreti. Lekari koji obilaze izbeglice već su nam prijavili slučajeve hipotermije i promrzlina. Srbija je pokazala da se od svih zemalja u regionu najbolje odnosi prema izbeglicama, mi molimo da se ta praksa i nastavi“, navodi se su saopštenju Info centra za azil.

Prema prognozi meteorologa u narednih sedam dana u Srbiji biće uglavnom suvo i veoma hladno, samo se u noći imzedju subote i nedelje i u nedelju tokom dana očekuje prolazno naoblačenje sa snegom.

Do ponedeljka u jutarnjim satima biće umeren i jak mraz, a najviša temperatura u većini mesta oko nula stepeni.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!