Incidenti ispred biračkog mesta u opštini Pećinci (VIDEO)

Na biračkim mestima se događa "javno glasanje"?

24. dec 2017

Incidenti i koškanje dogodili su se jutros sat vremena nakon otvaranja biračkih mesta u Opštini Pećinci, nakon što su predstavnici Demokratske stranke (DS) počeli da prijavljuju nepravilnosti u vidu „javnog glasanja“.

Incident se dogodio na biračkom mestu 22 u osnovnoj školi „Slobodan Bajić“ u mestu Popinci, kada su na tvrdnju predstavnika DS da se događa „javno glasanje“, nepoznati mladići počeli da ih napadaju i da se sa njima svađaju.

Jedan od besnih nepoznatih mladića oteo je telefon zameniku predsednika DS Igoru Salaku i bacio ga u obližnji jarak, a Salak je za VOICE rekao da će podneti krivičnu prijavu protiv njih zbog tog napada.

Predsednik biračkog odbora odbio je da da izjavu o incidentima koji su se dogodili ispred biračkog mesta.

Funkcionerka DS-a Gordana Čomić rekla je da su „dobili dojavu da se na biračkom mestu događa javno glasanje“, te da su izašli na teren kako bi proverili sa svojim predstavnicima o čemu se tačno radi, ali da su ih onda nepoznati počinioci napali.

„Ne znamo ko su ljudi koji nam prete i napadaju nas, i tvrde da sme javno da se glasa, iako je to zabranjeno Krivičnim zakonikom Srbije, u glavi 15“, rekla je Čomić.

Kako je rečeno Beti u izbornom štabu DS-a, slične nepravilnosti se dešavaju i u drugim mestima u opštini, kao što je Sremski Mihaljevci, ali i sami Pećinci, a građani ne glasaju iza paravana, već pred ostalim prisutnim na glasačkom mestu.

Vanredni lokalni izbori u Opštini Pećinci održavaju se danas 24. decembra, a građani biraju odbornike u Skupštinu opštine sa ukupno šest izbornih lista.

Prva na glasačkom listiću je izborna lista pod nazivom „Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić“, na drugom mestu nalazi se lista Liberalno demokratske partije koju predvodi Borisav Kostić, dok je treća lista „Srpska radikalna stranka – Dr Vojislav Šešelj“.

Četvrta je koaliciona lista Demokratske stranke (DS) i Lige socijaldemokrata Vojvodine „Dostojanstveno, bez straha – Bata Marković“, pod brojem pet je „Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma“, a pod brojem šest lista „Za Pećince bez korupcije“, koju je podnela istoimena grupa građana.

(Ekipa VOICE-a) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Raspust
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga