Ina tuži Srbiju

02 Aug 2010

Ina traži povraćaj 167 benzinskih pumpi ili 117 miliona evra, kao i 90 miliona evra izgubljene dobiti zbog njihovog prisvajanja prodajom ruskom Lukoilu

Hrvatska naftna kompanija Ina na sudu u Beogradu traži povraćaj 167 benzinskih pumpi ili 117 miliona evra, kao i 90 miliona evra izgubljene dobiti zbog njihovog prisvajanja prodajom ruskom Lukoilu, prenela je Hrvatska radio-televizija.
HRT izveštava da je srpska vlada benzinske pumpe prisvojila i zajedno sa Beopetrolom prodala ruskom Lukoilu i ističe da u Srbiji niko ne želi da komentariše slučaj. Iz Ine tvrde da ne odustaju od tužbe i da su spremni za narednu raspravu u septembru.
U vreme prodaje Beopetrola Lukoilu na čelu srpske Agencije za privatizaciju bio je sadašnji premijer Mirko Cvetković, izveštava HRT.
Bivša savetnica za energetiku u vladi Srbije Zorana Milanović smatra da je prodaja bila problematična, ali da “‘Lukojl’ nije kriv i nema problem, već problem ima srpska strana”.
Sudski spor mogao bi da traje godinama, a srpska vlada se u ugovoru s “Lukojlom” obavezala da će snositi eventualne sudske troškove, izveštava HRT.

(Agencije)

Podelite ovu stranicu!