- Autonomija - https://www.autonomija.info -

IGOR MIHALJEVIĆ: Narod protiv Marije Antić

###

Ko kaže da Srbija ne ide krupnim koracima napred? Nisu li pretnje i uvrede upućene novinarki N1 Mariji Antić solidan dokaz da je Srbija u poslednjih pet godina prešla veliki put preko livada demokratije i ljudskih prava? Ko to laže kada priča da masovno priželjkivanje smrti koleginice i brutalne psovke upućene na njen račun nisu ogledalo uspeha predsednika zemlje i njegove vladajuće stranke?

Reforme na svim poljima su zaista dale rezultate i napisaću vam zašto: koleginica Antić je stavljena pred stroj za odstrel ali ne zato što je žensko. Isto bi nagrabusila da ima veseljka i to je osvežavajuća, napredna vizija jednakosti polova u Srbiji.

###

Za čitaoce sa jeftinijim ulaznicama vredi pojasniti da je Antić postala meta napada najžešćeg ljudskog treš asortimana isključivo zato što je radila svoj posao. Pogledao sam njen intervju sa francuskim srbofilom dubiozne političke pozadine Arnoom Gujonom i u njemu nema ni naznaka neprofesionalizma, tendencioznosti ili ličnih, odnosno uređivačkih pizmi. Razgovor je vođen tako da gledaoci saznaju i te kako relevantne podatke iz političkog, javnog života pitoresknog fašistića, što je naravno pokrenulo etnički cunami internet gneva i formiranje nove rulje za linč, budući da je „kontroverzni desničar“, kao i svaki kleronacista – selektivni dobrotvor, pa još i naš. Francuz sa srpskim pasošem skupio je velike pare za Srbe sa Kosova, što Antić i N1 ne spore, i tako u svojoj glavi oprao političke i ljudske grehove nataložene viškom slobodne volje i vremena.

Ko ne prati, humanitarni rad je u 20. veku postao medijski jako podesna, ali i dalje poslednja svirala na fruli masovnog zločina. Ova stranica nije dovoljno duga da navedem sve kriminalce, bolesnike, konspiratore i terorističke organizacije koji su poklonili puno novca zarad ispiranja biografija i sticanja uporišta u slojevima kojima su pomogli. I Pablo Eskobar, i Arkan, i Hamas, i ETA, i Al Kaida, i Šin Fejn, i Boko Haram, i sve crkve… su dali milijarde novaca pažljivo odabranim ljudima, organizacijama, interesnim i demografskim grupama. Ponet tevtonskim ponosom i Ariel-ski izbeljen, građanin je Gujon odabrao da pomogne Srbima sa Kosova i tako u očima najgorih od nas postao nedodirljivi humanista.

A Goranci, Romi, Egipćani, Aškalije, Bošnjaci sa Kosova? O kakvom humanizmu i humanitarnosti govorimo ako pomoć ima nealbanski predznak, sa srpskim podznakom, a dolazi od osvedočenog džihadiste hrišćanske provenijencije?

###

Kriminalni srpski mediji rado igraju na kartu dobrog Samarićanina. Znate već, oni i Galilejci su bili na krv i nož, ali je Savesni Pojedinac ganut dušegrižjem izleteo iz rulje i po najvišoj (dramaturškoj) ceni pomogao razapetom neprijatelju na papiru. Nama pak serviraju srboljube sa dekadentnog i zlog Zapada u arhetipskom šou-programu prodaje cigle naivnim i nacionalno osvešćenim ljudima. Ti selektivni dobrotvori, često i podlaci, su majmunčići u pokretnom cirkusu podmukle manipulacije. Časni izuzeci od nepravednog pravila po kom nam svi oni u globalu žele najgore, pa mi materinski usvajamo i branimo plemenite pojedince, tepamo im, dajemo im pasoše, kitimo ih ordenjem i guramo na naslovnice, dok dva, tri režima kasnije ne provalimo da su govnari.

Budimo pošteni, nije Gujon ni prvi, ni poslednji Veliki Srpski Prijatelj sa imperijalnog Zapada. Setimo se samo Jovana Gvozdenovića Kenedija, Đovanija di Stefana, Danijela Šifera (lični favorit) i što da ne – Danijela Snedena, alijas Kapetana Dragana. Na prvi pogled sve dobri Samarićani, a kada malo zagrebeš ispod površine isplivavaju sitne duše, secikese i lakrdijaši. Ološ, rečju. Mogućnost da je ipak mućak gorko je ranila prepoštenog Gujona, koji se nemilice brani tako što bez argumenata napada N1 i koleginicu, ali ga jebe izvesni ulazak u trku za predsednika Republike Francuske dok je bio u društvu bolesnih naci bizaroida takvih gabarita, da su se od njih ogradili čak i moralni paramecijumi predvođeni Marin le Pen.

###

Ono što državno sponzorisani mediji preskaču da istaknu je činjenica da Gujom ne dolazi u Beograd samo da bi ispovraćao keš, već i da održi predavanje na beogradskom Fakultetu političkih nauka na temu „Humanost u 21. veku“. Tu je i knjiga „Svi moji putevi vode ka Srbiji“, koncert i šta sve još ne. S tim u vidu, novinarka je apsolutno morala da ga prošeta po sramnoj političkoj i javnoj ulozi, a prozivke na račun M.A. bile bi legitimne jedino kada ta pitanja – ne bi postavila. Koleginici to nije promaklo i žao mi je što nemačke pitoreskne fašistiće niko nije preslišao na televiziji pre nego što su držali slovo u okoštaloj čauri mentalnog i duhovnog nazadnjaštva znanoj i kao Matica srpska.

A tu su i stari asovi zanata mržnje. Ako vam ni do sada nije bilo jasno na koju stranu da se svrstate, pogledajte ko Mariji želi zlo. Sve go Firer do firerčića, krvoločne budale zavetničke konfesije, anđeoski čuvari kosovskog ognja i osobe iz paralelne stvarnosti kojima je puška milija od motike. Samo se NUNS oglasio ovim povodom za sada, a država ćuti dok prete najboljima u njoj. Nije, doduše, ćutala kada se ustoličio Ramuš Haradinaj, niti kada je doneta presuda Ratku Mladiću, jer tada je brižnim glasom (mimo medija) prenela naređenje kriminalcima (tabloidno: huliganima, prim.prev) da oko svega ne dižu preveliku dževu po gradu i ne pale ambasade.

Uopšte se ne bih iznenadio da se narod digne protiv Marije Antić i da se lomi javna imovina u nacionalnoj jarosti izazvanoj kvalitetnim novinarstvom. S moje strane, apsolutna podrška koleginici Antić i spremnost da branim njeno ime, delo i bezbednost.

Što se kvantiteta i kvaliteta uvreda i pretnji upućenih na njen račun tiče, tu je Karl Marks u krivu i reforme su nam i dalje preko potrebne. Endemski primitivci i džiberi ne mogu da odmaknu od rodno utemeljenog ponižavanja njima nepoznatih osoba, pa je tako i moj cinični uvod pošteno izgubio svaki smisao.

(ZTZ Media)

Podelite ovu stranicu!