- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Igmanska inicijativa: Skandalozna odluka Skupštine RS

Igmanska inicijativa, asocijacija nevladinih organizacija iz Bsoe i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije oštro je danas kritikovala vlasti u Republici Srpskoj zbog odluke da dodele plakete osobama koje su osuđene ili optužene za najteže ratne zločine i ocenila da su na taj način uvredile pre svega žrtve njihovih ratnih zločina.

“Takva odluka Narodne skupštine RS uvreda je za porodice žrtava, ali i za svakog pristojnog i pravdoljubivog građanina BiH. Ona predstavlja, 21 godinu posle rata i Dejtonskog mirovnog sporazuma, na koji se ta ista Skupština voli pozivati kada joj odgovara, najflagrantnije kršenje suštine tog sporazuma”, ocenila je Igmanska nicijativau saopštenju za javnost.

Dodaje se da je ta odluka “trajna necivilizacijska sramota” za Skupštinu RS i pretnja svim građanima BiH, pa i svim građanima susednih država.

“Tražimo od Narodne skupštine RS da tu sramotnu odluku povuče što pre, i u interesu mira i u interesu građana koje bi trebala zastupati. Pozivamo i demokratsku javnost da digne glas protiv ove sramne odluke Skupštine RS”, navodi se u saopštenju.

Saopštenje su potpisali kopredsednici Igmanske inicijative Vehid Šehić, Branko Lukovac, Zoran Pusić i Aleksandar Popov.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!