Iduće sedmice dve sednice Skupštine Vojvodine

13 mar 2015

O usvajanju "tradicionalnog grba" Vojvodine i o inicijativi SNS da se raspravlja o zdravstvu u Vojvodini

Skupština Vojvodine održaće naredne sedmice dve sednice, na kojima će raspravljati o predlogu tradicionalnog grba i zastave Vojvodine, a potom i o inicijativi opozicione Srpske napredne stranke (SNS) da se raspravlja o navodnim malverzacijama u zdravstvu u Vojvodini.

Jedina tačka dnevnog reda na prvoj sednici, koja će se održati u utorak, jeste Predlog pokrajinske skupštinske odluke o izgledu i korišćenju simbola Vojvodine.

Odbor za pitanja ustavno-pravnog položaja Vojvodine usvojio je danas većinom glasova odluku da se, pored zvaničnog grba i zastave Vojvodine, ubuduće paralelno ističu i tradicionalni grb te pokrajine iz 19. veka, kao i srpska trobojka.

Za odluku su glasali predstavnici svih stranaka u Skupštini Vojvodine, sem članova Odbora iz Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV).

Za sednicu koja je zakazana za petak, 20. mart, predložena je takođe jedna tačka dnevnog reda.

Reč je o inicijativi SNS da se usvoji Predlog zaključaka o utvrđivanju odgovornosti za propuste u sprovođenju javne nabavke opreme za potrebe Instituta za onkologiju Vojvodine i Instituta za plućne bolesti Vojvodine, odnosno Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!