I Ministarstvo kulture u senci

07 Mar 2015

Jelena Balašević zadužena je za kulturu i informisanje u vladi u senci DS, na čijem je čelu predsednik te partije i vojvođanski premijer Bojan Pajtić

Demokratska stranka predstavila je 7. marta sastav Vlade u senci, a među 15 resora je i kultura, za koju je zadužena Jelena Balašević, pozorišna rediteljka, asistentkinja na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i poslanica u Skupštini Vojvodine.

Jelena Balašević zadužena je za kulturu i informisanje u vladi u senci DS, na čijem je čelu predsednik te partije i vojvođanski premijer Bojan Pajtić koji je, kako je saopštila DS sa sednice Glavnog odbora, rekao za svoj tim da “manje i lošije od ovoga Srbija ne zaslužuje”.

Potpredsednice Vlade u senci su Gordana Čomić i Nataša Vučković, koje su zadužene i za odbranu, odnosno spoljne poslove, a u timu su i Zoran Lutovac (evropske integracije), Miodrag Stojković (prosveta, nauka i tehnološki razvoj), Momčilo Grubač (pravda), Ivan Stefanović (privreda), Srbolјub Antić (finansije), Dragan Šutanovac (policija), Saša Paunović (državna uprava i lokalna samouprava), Dragoslav Šumarac (građevinarstvo, saobraćaj i infrastruktura) i Nađa Higl (omladina i sport).

Pajtić je rekao da je reč o lјudima koji znaju da vode državu, te da neće insistirati na poređenju sa članovima aktuelne vlade, jer će to učiniti sami građani.

Ministarka kulture i informisanja u senci Jelena Balašević diplomirala je 2006. godine komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a 2008. i režiju na Akademiji umetnosti, u klasi prof. Bora Draškovića.

Režirala je predstave “Čekajući Godoa” Semjuela Beketa i “Ćelava pevačica” Ežena Joneska u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, a kao asistent režije učestvovala je u projektima kao što je “Je li bilo kneževe večere” Vide Ognjenović, takođe u SNP-u, te “Kao rani mraz” Đorđa Balaševića, svog oca. Režirala je i montirala različite društvene događaje, kratke filmove, reklame, muzičke spotove…

U medijima je proteklih dana pominjan kao potencijalni ministar kulture u senci glumac Svetozar Cvetković.

(SEEcult)

Podelite ovu stranicu!