I Miloš Gagić isključen iz SDS-a

02 Nov 2014

SDS ne želi saradnju ni sa Igorom Mirovićem i SNS-om

Socijaldemokratska stranka isključila je danas iz stranke pokrajinskog poslanika Miloša Gagića, zbog njegove odluke da, protivno odluci stranke, podrži rekonstrukciju Pokrajinske vlade.

“Nakon isključenja Vladimira Pavlova i Miloša Gagića, SDS će dosledno svojoj principijelnoj politici isključiti svakog člana koji se u donošenju odluka vodi svojim ličnim interesom i ambicijama, a ne odlukama stranke koje su usmerene isključivo na dobrobit građana Srbije i pokrajine”, navodi se u saopštenju SDS-a.

SDS je ranije saopštio da neće podržati rekonstrkciju Pokrajinske vlade i optužio Demokratsku stranku da joj nije stalo do građana već samo do vlasti.

Ta stranka je navela i da ne želi savez ni sa kandidatom Srpske napredne stranke za predsednika Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem, jer smatraju da nema kapaciteta da se bavi problemima građana “budući da iza njega postoje nerazjašnjene afere poput one vezane za međugradsku autobusku stanicu i afere ‘Behaton'”.

U Skupštini Vojvodine zvanično ne postoji poslanički klub pod imenom Socijaldemokratske stranke, već poslanički klub Nove demokratske stranke.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!