Humanitarni turnir za Milicu

07 Sep 2012

Milica pati od teškog oboljenja mozga, a za operaciju i tretman matičnim ćelijama na klinici u Beču potrebno joj je 10 hiljada evra

Udruženje građana “Čovek u ljudima” pozvalo je danas sve građane da učestvuju na humanitarnom turniru u malom fudbalu, koji će se održati 15. septembra, a koji za cilj ima prikupljanje sredstava za lečenje osmogodišnje Novosađanke Milice Jovanović.

Milica pati od teškog oboljenja mozga, a za operaciju i tretman matičnim ćelijama na klinici u Beču potrebno joj je 10 hiljada evra.

Miličina majka Ivana Jovanović rekla je na konferenciji za novinare da se bolest širi i da se približila centrima za disanje, govor i hod, te da je svaki dan za Milicu kritičan.

“Milica je do sada imala osam operacija i pravi je borac, voli da živi i želi da postane balerina. Do sada smo prikupili pola iznosa i tako se približili Beču, a nadam se da ćemo sada konačno uspeti i da će biti sve u redu”, rekla je Jovanovićeva.

Predsednik udruženja “Čovek u ljudima” Stefan Milović rekao je da je turnir organizovan “na brzinu”, jer Milica ima poslednju šansu za tretman matičnim ćelijama u oktobru.

“Kotizacija za učešće na turniru iznosi devet hiljada dinara, ali ona nije fiksna, imajući u vidu da je u pitanju akcija humanitarnog karaktera”, dodao je Milović.

Milović je rekao da su turnir do sada podržale brojne javne ličnosti, preduzeća i pojedinci, među kojima su i predsednik Odbojkaškog kluba Vojvodina Vasa Mijić, rukometaš Vlada Mandić, najbolji srpski kik-bokser Nenad Pagonis i glumica Jovana Stipić.

Broj žiro računa za humanitarne donacije za Milicu Jovanović je 330-0000015006860-22, a sve informacije o turniru i samoj akciji mogu se dobiti na telefon 062 978 05 72 i imejl covekuljudima@gmail.com.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!