Huligani uništavali izložbu o štetočinskim učincima Vučićeve vladavine

27 jula 2017

Pokret za preokret: "Reč je o organizovanoj akciji, čiji je cilj da se spreči prikazivanje istine"

Dvojica huligana uništili su večeras oko 30 eksponeta sa izložbe “Pet godina propadanja” Pokreta za preokret o štetočinskim učincima vladavine Aleksandra Vučića, koja je postavljena u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, saopštio je taj pokret.

“Obojica mladića su bila na biciklu, jedan u žutoj, a drugi u beloj ili sivoj majici. Obojica su cepala i gužvala eksponate. Mladić u žutoj majici ih je tako zgužvane odneo, što se vidi na snimku. Aktivisti Preokreta uspeli su da spreče uništavanje ostalih eksponata”, navodi se u saopštenju za javnost.

Ocenjuje se da je reč o organizovanoj akciji, čiji je cilj da se spreči prikazivanje istine, jer je vladalo veliko interesovanje građana za izložbu.

Izložba “Pet godina propadanja” sastoji se od 120 eksponata postavljenih duž cele Knez Mihailove ulice i prikazuje rezultate 1.826 dana “apsolutne vlasti jednog čoveka, kome je stranka sredstvo za potčinjavanje građana, a cilj razaranje svih institucija, na uštrb ljudskih prava, vladavine prava, podele vlasti na zakonodavnu izvršnu i sudsku i svih demokratskih tekovina koje stoje na putu njegovim autoritarnim ambicijama”.

Eksponati na izložbi su fotografije, pisani tragovi, međunarodni izvori, statistički podaci i podeljeni su u pet segmenata: ekonomsko propadanje, kadrovi, afere, izborne manipulacije, mediji i bizarnosti vladanja.

Najavljeno je da će izložba obići sve veće gradove u Srbiji: Suboticu, Sombor, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Kraljevo.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!