Hrvatska vlada osudila govor mržnje na Fejsbuku

"U toku je i postupanje nadležnih institucija", navodi se u kratkom saopštenju vlade

08. jan 2019

Hrvatska vlada danas je kao govor mržnje najoštrije osudila objavu na društvenim mrežama Ivana Djakića, sina saborskog poslanika i lokalnog funkcionera valdajuće Hrvatske demorkatske zajednice (HDZ).
Dvadesetdvogodišnji Ivan Djakić juče je na svom Fejsbuk profilu postavio fotografiju osobe s ustaškim obeležjima koja u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama i uz nju napisao „Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić“.

„Vlada Republike Hrvatske najoštrije osudjuje takav govor mržnje i podsticanje netrpeljivosti. U toku je i postupanje nadležnih institucija“, navodi se u kratkom saopštenju vlade, prenela je regionalana TV N1 na svom sajtu.

Ivan Djakić je vrlo brzo obrisao spornu objavu uz izvinjenje „svima koje je uvredio”, a jutros se iščlanio iz HDZ. Hrvatska policija danas ga je privela na informativni razgovor zbog govora mržnje na Fejsbuku.
HDZ je još sinoć osudio postupak Ivana Djakića kao govor mržnje i pozivanje na društvenu netrpeljivost.

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i poslanik u hrvatskom Saboru Milorad Pupovac danas je ocenio da je u pitanju govor mržnje i poziv na nasilje i izrazio sumnju da će pravosudje to sankcionisati po službenoj dužnosti.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Raspust
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga