Hrvatska: Spriječeno postavljanje spomen-ploče Francetiću

01 jula 2017

U osobnom automobilu pronađene su dvije ploče koje su, prema najavama, trebale biti javno istaknute kao spomen-obilježje Juri Francetiću

Hrvatska policija spriječila je postavljanje spomen-ploče ustaškom zapovjedniku i osnivaču zloglasne Crne legije Juri Francetiću u Otočcu.

Kako su izvijestili iz policije, policijski službenici PU ličko-senjske su tijekom poslijepodnevnih sati u petak, 30. lipnja, na području Otočca zaustavili osobni automobil u kojem su se nalazila trojica hrvatskih državljana starosti 40, 74 i 87 godina.

U osobnom automobilu pronađene su dvije ploče koje su, prema najavama, trebale biti javno istaknute kao spomen-obilježje Juri Francetiću, te su ih policijski službenici oduzeli od 87-godišnjaka.

Policijski službenici, u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom, provode kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja elemenata kaznenog djela opisanog u članku 325. Kaznenog zakona u svezi čl. 34., odnosno pokušaj javnog poticanje na nasilje i mržnju, stoji u priopćenju policije.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!