Hrvatska: Plenković saopćio imena budućih ministara

19 Oct 2016

U novoj vladi i četiri žene

Mandatar za sastav Vlade Hrvatske Andrej Plenković saopćio je večeras imena ministara koji će biti u novoj vladi, ukoliko sutra dobiju podršku u Hrvatskom saboru.

Plenković je konačan popis ministara u novoj vladi Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Mosta saopćio na sastanku Predsjedništva HDZ-a i Nacionalnog vijeća.

Ministri iz kvote HDZ-a koji bi trebalo nastaviti mandat su Zdravko Marić kao ministar financija, Oleg Butković kao ministar prometa, Lovro Kuščević ministar graditeljstva, a Tomo Medved ostaje ministar branitelja.

Tomislav Tolušić mijenja resor i postaje ministar poljoprivrede, dok Davor Ivo Stier postaje ministar vanjskih poslova i potpredsjednik vlade, Damir Krstičević ministar obrane, Martina Dalić ministrica gospodarstva, Gari Cappelli (gradonačelnik Malog Lošinja) postaje ministar turizma, Gabrijela Žalac ministrica fondova EU i regionalnog razvoja, Tomislav Ćorić ministar rada i mirovinskog sustava, Milan Kujundžić ministar zdravstva, Pavo Barišić ministar znanosti, Nina Obuljen Koržinek ministrica kulture, a Nada Murganić ministrica demografije i socijalne politike.

Ministrima iz kvote HDZ-a, će se u vladi pridružiti Mostovci Vlaho Orepić kao ministar unutarnjih poslova, Ante Šprlje kao ministar pravosuđa, Slaven Dobrović zaštite okoliša, prirode, energetike i vodnog gospodarstva i Ivan Kovačić kao ministar uprave.

Kandidati MOST-a za ministre poznati su od juče kada ih je objavio Božo Petrov.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!