Hrvatska: Bandić iz pritvora osnovao stranku

29 Mar 2015

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kaže da je osnovao stranku koja neće oplakivati teškoće, nego nuditi rješenja

Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, ime je novoosnovane stranke zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Za predsjednika stranke izabran je Milan Bandić, koji se trenutno nalazi u istražnom zatvoru. Osnivačkoj skupštini prisustvovalo je 200 članova, a pročitan je Bandićev govor koji je poslao iz zatvora.

Politika stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, kako su saopćili osnivači, usmjerena je na pokretanje investicija i zaustavljanje stroge štednje, jačanje demokracije, osiguranje društvenog jedinstva, osnaživanje položaja siromašnih i ugroženih, te očuvanje i obnovu srednje klase kao nositelja društvene stabilnosti.

S Osnivačke skupštine medijima je upućen i govor Milana Bandića, koji se zbog sumnji u finansijske malverzacije nalazi u remetinečkom istražnom zatvoru.

Bandić stranačkom članstvu poručuje kako su osnivanjem stranke preuzeli odgovornost za domovinu, da stranka nije tu da oplakuje teškoće i nevolje, već da ponudi rješenja, predano radeći 365 dana u godini.

Samostalno na parlamentarne izbore

“Neodgovorne i nesposobne politike mogu raditi što hoće, ali ne mogu raditi dokle hoće! I zato smo mi tu! I zato je tu naša stranka! Pet mandata na čelu Zagreba, pet mandata predanog i odgovornog rada, pet mandata koje krase rezultati – to je naša legitimacija! To je čvrsta činjenica koja dokazuje da znamo i možemo bolje i da Hrvatska nije izgubljena”, ističe Bandić.

Navodi i kako za razliku od onih koji politiku jedino razumiju kao vlast i moć, njegova stranka politiku shvata kao služenje građanima, predan i odgovoran rad.

Stranka će samostalno izaći na parlamentarne izbore, a u ovom trenutku, ističu, pritvoreni zagrebački gradonačelnik ne razmišlja o podnošenju ostavke i prijevremenim izborima u Zagrebu.

(Al Jazeera)

Podelite ovu stranicu!