Hiljade građana doručkovalo na skopskim mostovima

14 sep 2014

Manifestacija se organizuje već peti put, a ove godine doručak je priređen na Mostu civilizacija i Mostu Sultana Fatiha Mehmeda

Manifestaciji „Doručak na mostu“, koju su zajedno organizovali grad Skoplje i Srednja ugostiteljsko-turistička škola „Lazar Tanev“ u glavnom gradu Makedonije prisustvovalo je veliki broj građana, javlja Anadolu Agency (AA).

Manifestacija se organizuje već peti put, a ove godine doručak je priređen na Mostu civilizacija i Mostu Sultana Fatiha Mehmeda u glavnom gradu Skoplju.

Ovoj nesvakidašnjoj manifestaciji prisustvovali su ministar prometa u ovoj zemlji Mile Yanakievski, ministar rada i socijalne sigurnosti Spase Dimov, gradonačelnik grada Skoplje Kotse Trajanovski te mnogobrojni Skopljaci.

Gradonačelnik Trajanovski je na doručku kazao kako mostovi spajaju dvije strane te je na taj načini i današnja manifestacija „Doručak na mostu“ otvorena za pripadnike svih vjera i nacija.

Za ovogodišnji „Doručak na mostu“ pripremljeno je oko 2.000 obroka, a građane Skoplja nije spriječila ni kiša da prisustvuju ovoj manifestaciji.

(Radio Sarajevo / Foto:AA)

Podelite ovu stranicu!