Hakerski kongres drugi put u Novom Sadu

04 sep 2014

Učesnici kongresa će se posebno baviti društveno-političkim temama,

Drugi regionalni hakerski kongres “BalCCon2k14 – Second Base”, održaće se od 5. do 7. septembra u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu, najavili su danas organizatori.

Manifestacija je zamišljena kao trodnevno okupljanje međunarodne hakerske zajednice, a program obuhvata prezentacije, radionice i predavanja iz oblasti bezbednosti računarskih sistema.

Kako se navodi, učesnici kongresa će se posebno baviti društveno-političkim temama, poput zaštite privatnosti na internetu, slobodnog softvera, programskih jezika i razvoja aplikacija.

Organizatori najavljuju i učešće poznatih i priznatih pripadnika hakerskih zajednica iz celog sveta, među kojima su Mič Atlman (Mitch), Bernd Fix, Aleksandr Timorin, Anand Buddhdev, Voja Antonic i Dejan Ristanović, Žarko Živanov i Moritz Bartl.

Sadržaj kongresa i svi rezultati koje će učesnici postići tokom tri dana rada biće dostupni javnosti putem lajv streaminga sa samih predavanja, kao i materijala u digitalnom formatu.

Jedan od ciljeva manifestacije je afirmacija interesantnih i inovativnih radova i mladih stručnjaka koji se samostalno bave programiranjem, a u skladu sa moralnim načelima za koje se zalaže cela zajednica okupljena oko slobodnog koda.

Organizator kongresa je novosadsko udruženje korisnika Linux operativnog sistema “LUGoNS” i “Wau Holland” fondacija iz Hamburga.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!