Gužva u etru: Ko će pre na RTV – Mirović ili Vučević

Nikad nije dosadno urednicima/poslušnicima RTV-a dok se za vladavinu nad ovom kućom bore „ljubitelji“ medijskih sloboda i uređivačke autonomije – Igor Mirović i Miloš Vučević

22. dec 2017

Naizgled standardno dosadan dan u Informativnom programu Radio-televizije Vojvodina prvog zimskog dana 2017. pretvorio se u pakao za tzv. urednike, pred koje se tačno u podne preprečila dilema koga da puste u etar: predsednika Vlade Vojvodine Igora Mirovića ili gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

Sve je bilo zamišljeno tako da se gradonačelnik Miloš Vučević uživo uključi u vesti u 12h iz renoviranih prostorija Odbojkaškog kluba „Vojvodina“ i pre potonjeg potpisivanja ugovora sa Naftnom industrijom Srbije. Ali se u tom trenutku pokrajinski premijer Igor Mirović drznuo, rešivši da svojim ekspozeom budžeta za 2018. u Skupštini Vojvodine probije programsku šemu pokrajinskog javnog servisa.

Očevici kažu da je bilo hvatanja za glavu, da je pala i po koja suza od očaja, a da je glavni i odgovorni urednik televizije sve začinio višeminutnim urlanjem preko telefona da urednici pod hitno prekinu prenos Skupštine i krenu vesti u kojima bi se gradonačelnik obratio auditorijumu iz obnovljenih odbojkaških prostorija.

Po običaju pesnički nastrojeni Mirović obrazlaganje novog proračuna je, na olakšanje urednika, završio u podne i koji minut, pa su vesti sa malo zakašnjenja mogle da počnu! Međutim, olakšanje nije potrajalo jer gradonačenik od svojih preteranih obaveza nije mogao više da čeka i krenuo je dalje trbuhom za kruhom.

Ribanje kod glodura potrajalo je neko vreme. Rezultat ovog babranja trebala je da ima srećan kraj. Pomisliše da, ionako malobrojna, publika javnog servisa ne zna u minut kada su otvorene nove odbojkaške prostorije, pa rešiše: Hajmo mi da u vestima u 14 napravimo lažni lajv Miloša Vučevića.

I tako i bi! I bi odložena svetlost!

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Raspust
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga