Grujić: Ništa nije učinjeno da Televizija Vojvodine dobije zgradu

18 Jan 2016

Privatizacija medija lođe planirana i sprovedena

Pokrajinski sekretar za javno informisanje Slaviša Grujić izjavio je danas da Radio-televizija Vojvodine (RTV) radi u veoma teškim uslovima i podsetio da od 1999. godine nije rešen problem zgrade televizije, koja je potpuno uništena u NATO bombardovanju.

Grujić je u razgovoru sa zamenikom sefa Misije OEBS-a Majklom Ueharom i šeficom Odeljenja za medije u ovoj organizaciji Gordanom Janković ukazao da se taj problem od 1999. godine ne rešava, pa Televizija Vojvodine radi već više od 16 godina u iznajmljenoj zgradi, preneo je Biro za informisanje Pokrajinske vlade.

On je dodao da je resorni pokrajinski sekretarijat bio protiv načina na koji je proces privatizacije medija planiran i obavljen, jer su skoro sve radio-televizijske stanice u Vojvodini emitovale program na nekoliko jezika.

Dodao je da je zbog toga neophodna što bolja saradnja i učešće predstavniika Pokrajinskog sekretarijata za javno informisanje u radnim telima Ministarstva za kulturu i informisnje prilikom pripreme nove medijske strategije, izmena i dopuna zakona o nacionalnim savetima i službene upotrebe jezika i pisma.

Predstavnici Delegacije Misije OEBS-a u Srbiji su kazali da svaki doneti zakon može da se dopunjuje i izmeni, pa tako i medijski zakoni.

Oni su dodali da privatizacija nije trebalo tako brzo da se realizuje, iako njen cilj jeste nezavisnost medija od države, koja i dalje treba da ih projektno finansira, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!