Grčki nacisti: Izbacićemo decu imigranata iz vrtića

14 Jun 2012

Ekstremno-desničarsku organizaciju "Zlatna zora" optužuju za nasilne napade na imigrante u Atini, a njeni članovi učestvovali su u sukobima sa levičarima i anarhistima

Radikalni grčki desničari iz “Zlatne zore” zapretili su da će izbaciti decu imigranata iz bolnica i vrtića, ako uđu u parlament nakon nedeljnih izbora.

Zlatna zora je svoje upozorenje imigrantima poslala na predizbornom skupu u Atini, a najava je propraćena gromoglasnim aplauzom okupljenih ljudi.

“Ako Zlatna zora uđe u parlament, sprovešćemo racije u bolnicama i dečjim vrtićima i izbacićemo imigrante i njihovu decu na ulice tako da na njihova mesta mogu doći Grci”, kazao je Ilias Panagiataros iz Zlatne zore na mitingu.

Grčki birači će u nedelju ponovno izaći na opšte izbore, nakon što stranke nisu uspele da oforme vladajuću većinu.

Na tim izborima 6. maja Zlatna zora je osvojila gotovo 7 odsto glasova. Stranka povećava svoju popularnost delom i zbog talasa nezadovoljstva Grka “glavnim” političarima i dubokom privrednom krizom.

Ekstremno-desničarsku organizaciju “Zlatna zora” optužuju za nasilne napade na imigrante u Atini, a njeni članovi učestvovali su u sukobima sa levičarima i anarhistima.

Sada u kampanji koriste činjenicu da su Grci zabrinuti za snabdevanje lekovima i nedostatak bolničkih kreveta.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!