Gradonačelnik Novog Sada negira optužbe

26 jan 2012

"Ili smo mi kriminalci ili nismo. Ako nismo, onda mora da odgovara onaj ko je pisao ovu krivičnu prijavu"

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić odbacio je danas sve navode iz prijave koju je protiv njega i članova Gradskog veća podnela Agencija za borbu protiv korupcije i optužio tu agenciju da je „iz nepoznatih razloga” izašla iz okvira svojih nadležnosti i da pokušava da izvsrsi pritisak na sud.

Pavličić je na vanrednoj konferenciji za novinare, kojoj su prisustvovali i svi članovi Gradskog veća, rekao da su navodi iz krivične prijave „neosnovani i u suprotnosti sa činjenicama”.

„Gradsko veće odgovorno tvrdi da su navodi prijave neosnovani i u suprotnosti su sa činjenicama. Ili smo mi kriminalci ili nismo, neka se to utvrdi. Ako nismo, onda mora da odgovara onaj ko je pisao ovu krivičnu prijavu“, rekao je novosadski gradonačelnik i rekao da je veoma čudno da Agencija podnosi prijavu u vreme dok još uvek traje sudski spor u navedenom predmetu.

On je pozvao Tužilaštvo za organizovani kriminal da što hitnije pristupi razmatranju krivične prijave koju je podnela Agencija za borbu protiv korupcije i što pre obavesti javnost šta se zapravo krije iza te prijave.

„Ovo što se sada dešava i prijava koja se podnosi juče na dan 11. godišnjice ustanovljenja prve demokratske vlade, na čelu sa premijerom Zoranom Đinđićem, nama govori da je možda i nešto drugo ovde po sredi”, kazao je Pavličić.

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv Pavličića i članova Gradskog veća Novog Sada kojom ih tereti da su zloupotrebama položaja naneli višemilionsku štetu Autotransportnom
Preduzeću (ATP) Vojvodina, saopštila je juče Agencija.

Agencija je navela da šteta naneta tokom poslednjih nekoliko godina ATP Vojvodini i većinskom vlasniku društvenog kapitala tog preduzeća Iliji Deviću iznosi „više od 100 miliona evra” zbog problema u radu nove autobuske stanice u Novom Sadu.

Igor Pavličić je ocenio da krivična prijava Agencije za borbu protiv korupcije zapravo predstavlja „ponavljanje stavova” predstavnika ATP Vojvodina u sudskom postupku protiv Grada Novog Sada, koji još uvek traje.

„Zbog toga, ova krivična prijava predstavlja otvoren pritisak na sud”, rekao je  Pavlicičh i naveo da su predstavnici Agencije tražili i od njega i od postupajuće sudije da se izjasne o sporu koji još uvek teče, što je, prema njegovim rečima, potpuno protivpravno i van nadležnosti Agencije.

Pavličić je rekao da gradske vlasti neće zatvoriti Međumesnu autobusku stanicu (MAS), jer bi na taj način Novosađani bili oštećeni za dva miliona evra godišnje, koji bi se prelili u privatne džepove, a većina od 1.300 radnika Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća Novi Sad, koje upravlja MAS-om, ostalo bi bez posla.

Dodao je da će gradske vlasti poštovati pravosnažnu odluku suda, kada ona bude doneta.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!