Građani u Pećincima biraju odbornike u nedelju sa šest izbornih lista

21 dec 2017

Opštinski odbor DS upozorio je da Opštinska izborna komisija radi u nezakonitom sastavu

Građani opštine Pećinci u nedelju 24. decembra biraće odbornike za Skupštinu opštine sa ukupno šest izbornih lista.

Prva na glasačkom listiću je izborna lista pod nazivom „Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić“, na drugom mestu nalazi se lista Liberalno demokratske partije koju predvodi Borisav Kostić, dok je treća lista „Srpska radikalna stranka – Dr Vojislav Šešelj“.

Četvrta je koaliciona lista Demokratske stranke (DS) i Lige socijaldemokrata Vojvodine „Dostojanstveno, bez straha – Bata Marković“, pod brojem pet je „Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma“, a pod brojem šest lista „Za Pećince bez korupcije“, koju je podnela istoimena grupa građana.

U toj opštini pravo glasa ima 15.996 birača, koje mogu glasati na 30 biračkih mesta.

Odlukom Vlade Srbije u Opštini Pećinci raspuštena je Skupština opštine u novembru i obrazovan Privremeni organ, a na mesto predsednice tog organa imenovana je dosadašnja predsednica pećinačke opštine Dubravka Kovačević Subotički (SNS).

Pre raspuštanja lokalnog parlamenta odnos snaga je bio u korist Srpske napredne stranke (SNS) koja je imala 20 odbornika, DS je imao četiri, isto toliko dve grupe građana i još dva samostalna odbornika, koji su ranije istupili iz SNS.

Tokom trajanja kampanje, Opštinski odbor DS u Pećincima upozorio je da Opštinska izborna komisija (OIK) u Pećincima radi u nezakonitom sastavu, kao i da je nezakonita lista SNS, tražeći od nadležnih da reaguju, jer se u OIK i na listi SNS nalaze ljudi koji nisu iz te opštine.

DS je upozoravao i da članovi te stranke koji su kandidovani za odbornike, dobijaju pretnje i ucene, i tako zastrašeni traže da budu skinuti sa stranačke liste.

Pored Pećinaca, vanredni lokalni izbori biće održani istog dana i u Mionici, Negotinu, Preševu i Kostolcu.

(Beta)

 

Podelite ovu stranicu!