Građani Novog Sada uglavnom nezadovoljni javnim servisom

14 mar 2018

"Javni servisi i lokalni mediji danas u službi vlasti, a ne javnog interesa"

Anketa Novosadske novinarske škole i Pokreta „Podrži RTV“ pokazala je da su Novosađani danas uglavnom nezadovoljni javnim servisom, ali i da smatraju da su lokalni mediji u službi vlasti a ne javnog interesa.

Novosadska novinarska škola zajedno sa Pokretom „Podrži RTV“ na ulicama Novog Sada sprovela je anketu kojom su grđani pitani da li imaju poverenja u javne servise, Radio televiziju Vojvodine i Radio televiziju Srbije, i šta misle o lokalnim medijima.

Građani Novog Sada prolazili su ispred SPENS-a kroz konstrukciju na kojoj je pisalo „DA“ ili „NE“, a u zavisnosti od toga, aktivisti su sa njima razgovarali o motivima zbog kojih imaju ili nemaju poverenja u ta dva medija.

Jedan od organizatora ankete Stefan Janjić rekao je za agenciju Beta da su građani pokazali da su uglavnom nezadovoljni i da smatraju da su javni servisi i lokalni mediji danas „u službi vlasti, a ne javnog interesa“.

On je najavio da će u utorak na konferenciji za novinare predstaviti i rezultate projekata „Misija Odbrana“ i Lokmed opservatorija.

Kroz projekte je istraživano na koji način se troše budžetska sredstva za rad lokalnih medija i javnih servisa, održane su fokus grupe u nekoliko gradova Vojvodine, urađena je finansijska analiza poslovanja RTV i dodele novca na lokalnim konkursima za medije.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!